Acelasi numar de incidente a fost si in 2006, mare parte fiind din cauza instalarii unor echipamente fara autorizatie
Compania Distrigaz Sud estimeaza ca in 2007 se vor inregistra circa 30 de accidente provocate de gaze, cu si fara victime, in jumatatea de sud a tarii, la fel ca in 2006. Previziunile se bazeaza pe statisticile de la jumatatea anului, moment pina la care s-au inregistrat 15 accidente. „Am apreciat acest numar avind statisticile de pina acum si, in cel mai rau caz, vom avea acelasi numar de accidente ca si anul trecut“, a precizat directorul operational al Distrigaz Sud, Jean Paul Moreau.

Accidentele cauzate de defectarea retelei de gaze, adica cele de care este responsabila compania, sint mai putin de zece, a mai spus Moreau. Distrigaz Sud apreciaza ca majoritatea exploziilor se produc din neglijenta consumatorilor, care folosesc echipamente necorespunzatoare sau le manevreaza gresit. Distrigaz Sud nu a platit inca nici o despagubire pentru accidentele de pina acum, avind insa mai multe anchete proprii pe rol.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.