Barbatii sunt directori mai buni, reactioneaza rapid, se gandesc mai mult decat femeile la profit si la modalitatile de obtinere a acestuia spun managerii romani citati intr-un studiu al Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE)
In schimb, femeile sub 40 de ani, care arata bine si au studii sunt preferate la angajare in fata barbatilor care trebuie sa-si procure in plus referinte de la fostele locuri de munca. Tot femeile au intaietate atunci cand este vorba de profesii precum relatiile cu publicul, resurse umane sau financiar.

O varsta sub 40 de ani este un atu universal pentru angajare, considera femeile care au fost chestionate pentru realizarea studiului CPE. Pe locurile urmatoare se claseaza experienta si calificarea, studiile si aspectul placut.
In schimb, barbatii trebuie sa indeplineasca mai multe criterii decat femeile pentru a fi siguri de obtinerea unui job. Ei trebuie sa faca dovada studiilor si a calificarilor, sa detina recomandari favorabile de la locul de munca anterior, sa aiba un aspect adecvat, bani si relatii.
Numai ca, atunci cand se pune problema ocuparii unui post de conducere, 64% din managerii participanti la sondaj considera ca o candidata trebuie evaluata cu mai multa atentie decat un barbat care concureaza pentru acelasi post.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.