Austria isi deschide, de la 1 ianuarie 2008, piata muncii pentru cetatenii noilor state membre ale UE, inclusiv Romania si Bulgaria, pentru 50 de grupe de meserii, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Austria a decis, ca de la 1 ianuarie 2008, sa deschida piata muncii pentru 50 de grupe de meserii, precum ingineri constructori de masini, bucatari, opticieni, mecanici de locomotiva, tehnicieni cu inalta calificare pentru prelucrarea datelor.

Noua reglementare priveste personalul calificat pe respectivele grupe de meserii, in timp ce pentru muncitorii necalificati se mentin restrictiile pana in anul 2011.

Principalele domenii incluse in pachetul de 50 sunt cele din constructii (zidari, zugravi, dulgheri, faiantari) si constructii de masini (ingineri, lacatusi mecanici, mecanici agricoli, mecanici masini-utilaje, macaragii si masinisti pentru masini de tractiuni), informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.