Vineri, la H’Art Gallery, artistul Stefan Triffa a vernisat expozitia “Pink&Green”, de sorginte abstract-expresionista.
In pofida traditiei moderniste din Romania, traditie care explica, de altfel, si tendinta noului val de artisti de a aborda exclusiv genuri la pol opus, contemporane, exista o zona a modernitatii artistice, una dintre cele mai importante, care nu prea a fost explorata la noi. Pictorul Stefan Triffa este preocupat tocmai de acest segment care lipseste, estetismul abstract de factura gestuala, foarte puternic in Statele Unite, unde acesta au fost scoliti Theodoros Stamos si Poussette-Dart, doi pictori importanti din scoala modernista de peste Ocean. Expozitia “Pink&Green”, care mai poate fi vizitata la H'Art Gallery pina pe 11 noiembrie, are, asa cum arata managerul galeriei, Dan Popescu, “o miza pur estetica. Fara detururi, narativitati inutile sau ironii postmoderne. Pentru Stefan, important este cum poti trece direct la culoare si miscare in pictura fara sa devii impersonal.”

“Pink&Green” exprima interesul estetic al artistului pentru polaritatea rosu-verde, contrast pe care il imblinzeste transformind rosul in roz si obtinind mai multe nuante de verde, uneori pina la variante apropiate de brun. Cele doua culori nu sint alese intimplator, pentru ca ele simbolizeaza doua elemente aproape omniprezente in traditia plasticii figurative: trupul omenesc si vegetalul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.