J.L. Carr si-a exploatat experientele personale, de la profesorat pina la activitatea de pe front din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in folosul prozei sale.
Profesiunile de care s-a apropiat Joseph Lloyd Carr - autorul romanului pe care Cotidianul vi-l ofera miercuri - au fost pe cit de variate, pe atit de atipice. Cel care avea sa devina autorul a opt romane si nenumarate manuale scolare si-a inceput cariera ca profesor necalificat la o scoala din South Milford si ca fotbalist amator in echipa locala. A urmat o perioada dificila pentru tinarul dascal, care, in 1938, s-a hotarit sa paraseasca Anglia de dragul Statelor Unite ale Americii, fara a se indeparta insa de vocatia profesoratului. A predat, asadar, la o scoala din Huron, South Dakota, incercind, in acelasi timp, sa faca fata dificultatilor unui mediu nou. A calatorit apoi in Franta, dar, o data cu izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, s-a intors in Anglia, unde s-a inrolat in Royal Air Force. Voluntariatul l-a dus in teatrul conflagratiilor din Africa, in calitate de fotograf de razboi. Dupa incetarea ostilitatilor s-a casatorit si s-a asezat in comitatul Northamptonshire, unde si-a petrecut cea mai mare parte a vietii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.