Europarlamentarii romani nu si-au facut timp sa vizioneze filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", pentru a putea vota pelicula nominalizata la trofeul Lux, acordat de Parlamentul European.
Pe langa filmul de Palme d'Or, in cursa pentru acest premiu au intrat alte doua pelicule: coproductia germano-franceza „Auf den anderen Seite”, a lui Fatih Akin, si „Belle toujours”, in regia lui Manoel de Oliveira. Trofeul i-a fost oferit miercuri lui Fatih Akin, votat masiv de europarlamentarii nemti, care ocupa cele mai multe fotolii din legislativul european.

Fiecare film a fost proiectat de noua ori in timpul pauzei de pranz, in perioada 1-18 octombrie, intr-o sala cu 90 de locuri de la Bruxelles. In acest fel, toti cei 785 de membri ar fi avut posibilitatea sa vada si sa voteze unul dintre cele trei filme. Multi dintre cei 35 de europarlamentari romani nu si-au facut timp, nici macar din patriotism, sa vizioneze filmul pentru a avea drept de vot.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.