La fiecare doua saptamani, o limba vorbita moare, iar pana la sfarsitul secolului mai mult de jumatate dintre acestea vor disparea.
Pana in anul 2100, mai mult de jumatate dintre cele peste 7.000 de limbi vorbite in prezent pe Pamant - multe dintre ele niciodata inregistrate - este posibil sa dispara. Prin acest proces ireversibil, omenirea pierde o comoara de cunostinte privind istoria si cultura populatiilor amenintate, mediul natural, ca si despre modul in care functioneaza creierul uman.

National Geographic's Enduring Voices Project, initiat de National Geographic Society, se straduieste sa salveze limbile aflate in pericol, identificand asa-numitele „zone fierbinti” - locurile de pe planeta cu cele mai rare, slab intelese sau amenintate limbi indigene - si creand documentatia aferenta graiurilor si culturilor carora le apartin.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.