Sase oameni, printre care si un copil de opt ani, au stat aproape sase ore intr-un microbuz care a cazut in apele raului Mures in localitatea Lunca Bradului, judetul Mures, transmite NewsIn.

Pasagerii au fost salvati ieri noapte, dupa ce aproape 150 de lucratori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, scafandrii, salvamontisti si jandarmi s-au chinuit sa ii scoata pe oameni din apa. Pasagerii erau din Republica Moldova si se duceau la munca in Italia, iar copilul se ducea sa-si vada mama.

Accidentul s-a produs din cauza neatentiei soferului, care a facut o miscare gresita din cauza careia masina a plonjat in rau.

“Nici nu stiu cum am ajuns acolo, ne-am rostogolit, am vazut apa care vine spre noi si ne-am speriat cumplit. Noroc cu o piatra, care a oprit masina, altfel eram dusi de curent cine stie unde”, a declarat una dintre victime.

Pasagerii, foarte speriati si inghetati, au fost transportati de echipaje SMURD la spiatalul din Tg. Mures.
Pasagerii microbuzului, au fost externati, insa au declarat ca vor ramane in oras pentru a incerca sa-si recupereze masina sau macar bunurile din ea. Medicii de la SMURD au spus ca viata oamenilor nu este in pericol, ca au suferit o usoara hipotermie, dar acum sunt in stare buna, datorita tratamentelor aplicate.Copilul a suferit si o fractura la brat, insa dupa doua ore de supraveghere a fost scos din spital de tatal lui pe semnatura proprie, pentru a-si continua drumul catre Italia.

Potrivit prefectului de Mures, Ciprian Dobre, care se afla in zona si care a ajuns imediat la locul accidentului, au fost alertate toate autoritatile, care au venit cu barci pneumatice, un excavator si o vola.
Din cauza curentilor mari de apa, a fost foarte greu sa se ajunga la oamenii captivi in masina. Pentru a-i salva pe cei sase pasageri, echipa de interventie a fost nevoita sa sparga geamurile autovehiculului.

Deoarece parbrizul microbuzului s-a crapat in timpul lovirii, barbatii din interior au tinut sticla cu mainile pentru ca apa sa nu se reverse peste ei. Pe copil l-au urcat deasupra unui scaun, deoarece apa infiltrata ajunsese pana la genunchi, in interiorul masinii.

Lucratorii ISU au spus ca procedura aparent simpla de salvare, sa sparga geamurile si sa-i scoata pe oameni, era deosebit de periculoasa; ramasa fara greutate masina ar fi putut fi luata usor de ape.
In cele din urma, cu ajutorul scafandrilor oamenii ramasi captivi in masina au fost salvati, si se afla acum in afara oricarui pericol.

Cauzele producerii accidentelui precum si gradul de vinovatie al soferului urmeaza sa fie stabilite in cursul zilei de astazi de catre politisti, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.