"Am incercat sa scriu muzica de dragul muzicii si nu din alte considerente. (...) Cel mai mic cantec, cel mai neinsemnat vals trebuie sa poarte scanteia care sa electrizeze publicul si sa-l cucereasca (...) Stiu ca numai o jumatate de pagina de Liszt va cantari mai mult decat toate operetele mele. Compozitorii mari vor avea intotdeauna admiratorii lor, dar paralel cu ei trebuie sa existe si compozitori pentru un public caruia sa-i placa o opereta vesela, usoara, spirituala si eleganta" - Emmerich Kalman (in volumul sau de amintiri).

Una dintre cele mai indragite operete semnate Kalman, daca nu cea mai cunoscuta, "Contesa Maritza" (1924) este prima premiera a Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" in actuala stagiune. Spectacolul este programat duminica, la ora 19.00. Rod al colaborarii cu libretistii Julius Brammer si Arthur Grunwald, subiectul operetei pleaca de la "Romanul unui tanar sarac" de Octave Feuillet si cucereste prin verva si intriga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.