Zeci de romani din nordul orasului San Diego au fost evacuati din calea incendiilor care mistuie statul american California de la sfarsitul saptamanii. O familie de romani si-a pierdut casa, deoarece caminul lor a ars in totalitate.

Cei mai multi romani evacuati au fost cazati in conditii improprii pe stadioane, a declarat pentru Realitatea TV preotul Bisericii Ortodoxe din San Diego, Constantin Iustinian Capsa. Pana acum, trei oameni au murit si cel putin 45 au fost raniti iar peste o jumatate de milion de oameni au fost evacuati din calea flacarilor.

Alina Kleinheinz, o romanca din San Diego, povesteste cosmarul cu care se confrunta: "Flacarile au fost de o inaltime colosala, 30-40 metri. Au sarit peste autostrada. Din cauza vantului limbile de foc au o traiectorie necontrolabila".

"In zona in care locuim nu mai sunt probleme. Incercam sa curatam, acum este cenusa peste tot", a povestit - pentru Realitatea TV - si Catalin Corie care locuieste in aceeasi metropola californiana.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.