Codul portocaliu emis de hidrologi, cu privire la posibile viituri expira astazi, la ora 14. Ploile torentiale s-au oprit, dar au lasat in urma pagube importante.

In Vrancea, un parau s-a umflat si a inundat noaptea trecuta mai multe gospodarii. Iar in judetul Bacau, 3000 de oameni sunt izolati, dupa ce apele involburate ale Trotusului au rupt poduri improvizate.

20 de gospodarii si doua case au fost inundate noaptea trecuta in satul Mircestii Noi ,din judetul Vrancea . Autoritatile locale si lucratorii ISU s-au mobilizat si au venit cu motopompe, ca sa scoata apa din curtile oamenilor, informeaza NewsIn.

"Doua utilaje lucreaza la aceasta ora, s-a creat o bresa pentru deversarea apelor care au inundat 20 de gospodarii", a declarat Dragos Mircea, prefectul judetului Vrancea.

In orasul Bacau, apele au avariat aseara podul provizoriu de peste raul Bistrita. Acesta va ramane inchis, pana cand viitura va trece. Traficul rutier a fost astfel deviat, 20 de kilometri, prin localitatea Letea Veche.
Ca masura de siguranta, autoritatile au dispus deversarea controlata a albiei raului pentru a evita inundarea altor localitati.

De asemenea, Drumul National 2 D, intre Focsani si Targul Secuiesc si DN 2L sunt acoperite partial de aluviuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.