Ministrul mediului a prezentat ieri prognoza meteo pentru viitoarele sase luni

Iarna 2007-2008 va fi relativ calda si umeda. Astfel, in urmatoarele sase luni, vom scapa de seceta, iar culturile de primavara vor beneficia de umiditate. Declaratia a fost facuta de ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi, intr-o conferinta de presa, care a avut loc ieri in cadrul Sesiunii anuale de comunicari stiintifice, organizata de Administratia Nationala de Meteorologie.

Noiembrie 2007 / 10*C

In luna noiembrie, temperaturile vor atinge 10 grade C in partea de sud-vest a tarii. Precipitatiile sunt normale pentru aceasta parte a anului. Astfel, in vestul tarii, ele vor depasi media acestei perioade, iar in est vor fi deficitare, inregistrandu-se intre 20 si 40 de litri pe metrul patrat. Va fi o luna de toamna tarzie, in care nu va ninge.

Decembrie 2007 / -2* C / 0* C

Ultima luna a anului 2007 va aduce zapada in Romania! Ninsorile vor cadea in mod special in vestul si sud-vestul tarii. Valorile termice vor fi negative, intre -2 grade C si zero grade C, si se vor inregistra in centrul si nordul tarii. Desi sub zero, temperaturile se situeaza peste media acestei luni. Precipitatiile vor fi deficitare in partea estica a tarii si normale, pentru aceasta luna, in partea de vest.

Ianuarie 2008 /-4* C / 6*C

De Revelion va ninge doar in partea de vest a tarii. Valorile termice se vor situa intre -2 si 6 grade C. Vremea va fi, astfel, mai calda decat in mod normal. Nordul tarii va avea insa temperaturi mai mici, cuprinse intre -4 si -2 grade C, dar considerate normale de catre meteorologi. Precipitatiile vor fi peste medie in vestul tarii, respectiv 40-60 de litri pe metrul patrat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.