Filmele au fost postate cu acordul realizatorilor, iar directorul festivalului, Dumitru Budrala, a explicat ca a ales aceasta varianta de promovare pentru ca "internetul e viitorul si asigura un public mai numeros, din toate colturile lumii, chiar si cei care nu ajung la festival".

"For God's Sake" ("Cazul Tanacu"), documentarul jurnalistei Tatiana Niculescu-Bran despre maicuta care se presupune ca ar fi murit in urma unui proces de exorcizare, urmareste evenimentele principale ale cazului si scoate la lumina nu numai situatii inedite, ci si personaje si declaratii necunoscute publicului pana acum.

Pe site pot fi urmarite si productiile "Eunuchs, India's Third Gender", de Michael Yorke, despre un barbat care traieste in India, e homosexual si isi doreste sa se fi nascut femeie, sau "Blestemul ariciului", de Dumitru Budrala, care urmareste, pe parcursul unui an, destinul unei familii de romi baiesi, care traieste intr-o saracie extrema.

Potrivit organizatorilor, filmele au fost postate pe site-ul www.astrafilm.ro ieri dupa-amiaza si in doar jumatate de zi, documentarele au inregistrat 700 de vizionari.

Alte filme vor fi adaugate pe site-ul festivalului ce se desfasoara in perioada 22-28 octombrie la Sibiu, in masura in care realizatorii isi dau acordul, a explicat directorul.