Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a extins astazi, avertizarea hidrologica cod galben pentru unele rauri din bazinele hidrografice Strei, Barlad, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea, aferente judetelor Hunedoara, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Tulcea si Constanta, informeaza NewsIn.

In urma evolutiei situatiei hidrometeorologice din ultimele 24 de ore, INHGA a decis introducerea codului portocaliu pentru unele rauri mici, nemonitorizate si necadastrate, precum si pe cursurile superioare ale raurilor Jiu, Gilort, Lotru, Oltet, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Putna, Ramnicu Sarat si Trotus, aferente judetelor Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita si Bacau. Potrivit INHGA, in intervalul cuprins intre 23 octombrie, ora 13 si 25 octombrie, ora 14, in zonele mentionate exista pericolul producerii de viituri rapide, cu scurgeri importante pe versanti, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul portocaliu indica faptul ca manifestarile naturii pot avea un impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Avertizarile hidro cod portocaliu se emit in cazul depasirii cotelor de inundatie, comenteaza NewsIn.