Institutul de Hidrologie a extins avertizarea cod galben pentru unele rauri din judetele Hunedoara, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati,Tulcea si Constanta si a introdus codul portocaliu pentru unele rauri din judetele Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita si Bacau.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a extins astazi, avertizarea hidrologica cod galben pentru unele rauri din bazinele hidrografice Strei, Barlad, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea, aferente judetelor Hunedoara, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Tulcea si Constanta, informeaza NewsIn.

In urma evolutiei situatiei hidrometeorologice din ultimele 24 de ore, INHGA a decis introducerea codului portocaliu pentru unele rauri mici, nemonitorizate si necadastrate, precum si pe cursurile superioare ale raurilor Jiu, Gilort, Lotru, Oltet, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Putna, Ramnicu Sarat si Trotus, aferente judetelor Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita si Bacau. Potrivit INHGA, in intervalul cuprins intre 23 octombrie, ora 13 si 25 octombrie, ora 14, in zonele mentionate exista pericolul producerii de viituri rapide, cu scurgeri importante pe versanti, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul portocaliu indica faptul ca manifestarile naturii pot avea un impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Avertizarile hidro cod portocaliu se emit in cazul depasirii cotelor de inundatie, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.