Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", premiat cu Palme d'Or, a castigat premiul Hollywood World Award, acordat luni seara la Los Angeles, la finalul Hollywood Film Festival, si care reprezinta o rampa de lansare pentru filmele straine in SUA, informeaza NewsIn.

Hollywood World Award se afla la a patra editie, iar castigatorul este ales dintre zece filme nominalizate de o comisie formata din critici de film.

Filmul lui Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a concurat in acest an cu pelicula "Control", cu Alexandra Maria Lara si regizata de Anton Corbijn, "The Diving Bell And The Butterfly", de Julian Schnabel, "Persepolis", de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud sau "Silent Light", de Carlos Reygadas.

Printre cei care au ales nominalizatii din acest an s-au numarat editorul de la publicatia specializata "Screen Daily" Mike Goodridge, alaturi de jurnalisti ca Dan Fainaru, Manuel Grosso, Nicole Guillemet, Jim Hamilton, Sandra Hebron, Allan Hunter sau Richard Moore.

Anul trecut, printre nominalizati a fost si filmul lui Corneliu Porumboiu "A fost sau n-a fost?", dar Pedro Almodovar a fost desemnat castigator, cu pelicula sa „Volver”.

Filmul lui Cristian Mungiu a fost premiat anul acesta cu cea mai inalta distinctie a Festivalului International de Film de la Cannes, Palme d'Or, si a acumulat si o serie de alte trofee. "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost ales cel mai bun film al anului si de 248 de critici de film, membri ai Federatiei Internationale a Criticilor (FIPRESCI).

Pelicula regizorului Cristian Mungiu reprezinta Romania si in cursa pentru Oscarul pentru Cel mai bun film strain, in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.