Trei ciobani si o turma de 250 de oi au ramas izolati, astazi, dupa ce apele raului Strei au iesit din matca, in comuna Bretea Romana, din judetul Hunedoara. La aceasta ora, pompierii de la ISU Hunedoara desfasoara o operatiune de salvare a acestora, informeaza NewsIn.

Unul dintre ciobani a anuntat telefonic Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), azi dimineata, ca a ramas blocat cu inca doi colegi si turma de oi, inconjurati de apele raului Strei. Luni seara, ciobanii au ajuns pe malul raului si au decis sa innopteze acolo, dar dimineata au constatat ca nu mai au cum sa plece, pentru ca erau inconjurati de ape.

In jur de 20 de angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, cu ajutorul a doua barci pneumatice, au inceput, in jurul orei 9.00, salvarea celor trei ciobani si a animalelor acestora.

Autoritatile locale spun ca debitul raului Strei a crescut de apoape patru ori din cauza ploilor, dar mai ales din cauza apei scurse de pe versantii masivului Retezat, potrivit postului Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.