Frigul a luat pe nepregatite si autoritatile din zona culturii, motiv pentru care activitatea Operei Nationale din Cluj-Napoca a fost blocata, prin anularea a trei spectacole.
“Lipsa de implicare” a fost principala acu­zatie pe care sala­riatii Operei Natio­na­le si Teatrului National din Cluj-Napoca au adus-o Ministerului Culturii si Cultelor (MCC). Artistii s-au plans autoritatilor de faptul ca sunt obligati sa repete si sa sustina spectacole in frig. “Suntem foarte nemultumiti de lipsa de implicare a Ministerului Culturii, direct a domnului mi­nistru, pentru ca, desi i-a fost comunicata din 10 septembrie starea proasta financiara a celor doua institutii, nu s-a implicat pentru luarea deciziilor privind functio­narea centralei termice care deserveste cladirea. Este o situatie de criza in cele doua institutii”, a declarat recent, citat de Mediafax, Dan Lupea, presedintele sindica­tului “Solistul, Studii Muzicale”, din cadrul Operei clujene.

Lupea sustine ca artistii sufera de frig si ca trei spectacole ale Operei Nationale - “Hansel si Gretel”, opera pentru copii, “Carmina Burana”, balet, si “Bal mascat”, opera, au fost anulate deoarece in sala si pe scena este frig, iar artistii se imbolnavesc. Lupea a explicat ca inspectorii Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) au sigilat in luna iunie 2007 centrala termica a cladirii care adaposteste Opera si Teatrul National, cumparata in anul 2001, pe motiv ca aceasta nu era autorizata. Artistii au sesizat atat Ministerul Culturii si Cultelor, cat si autoritatile locale, la inceputul lunii septembrie, despre aceasta situatie, dar nu a fost primit nici un raspuns.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.