Fiecare dintre cele doua modalitati de finantare are avantaje si dezavantaje dar in cele mai multe cazuri, dobanzile la credite sunt variabile, in timp ce la leasing sunt fixe
Cand visezi la o masina pe care nu o poti plati cu banii jos ai doua variante: fie optezi pentru un credit bancar, fie apelezi la un leasing auto. Statisticile arata ca, doua din patru masini sunt cumparate prin credit auto, una cu banii jos si doar una din patru prin leasing. Cand vine vorba de costurile celor doua produse de finantare, parerile sunt impartite. Cei mai multi dau leasingul ca fiind mai ieftin, insa sunt si voci care sustin ca lucrurile nu mai stau chiar asa. Un calcul facut la ghiseele BCR arata ca, pentru un credit de 16.000 de euro (la care se adauga un avans propriu de 20%), dupa cinci ani platesti in total 22.520 euro. In aceleasi conditii, la BCR Leasing costul total se ridica la 23.592 euro, la o valoare reziduala de 20%. La aceste sume se adauga politele Casco care pot ajunge la cateva mii de euro.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.