Peste 200 de angajati ai companiei Rosia Montana Gold Corporation, carora li s-au alaturat si reprezentantii mai multor sindicate au pichetat, astazi, Prefectura Alba, nemultumiti de tergiversarea aprobarii proiectului de la Rosia Montana, transmite NewsIn.

Pichetarea Prefecturii Alba de catre sustinatorii proiectului de la Rosia Montana a inceput la ora 11.30. Alaturi de angajatii Rosia Montana Gold Corporation, la protest au participat si membrii sindicatelor Meridian, Pro Dreptatea, Viitorul Mineritului, precum si ai ONG-ului Pro Rosia Montana.

Presedintelui sindicatului Viitorul Mineritului, Alexandru Albu, a declarat ca protestul are scopul de a sensibiliza opinia publica si autoritatile judetene si nationale pentru demararea proiectului de la Rosia Montana. „Incercam sa demaram proiectul de la Rosia Montana pentru ca zona este monoindustriala, nu este alta alternativa, nu exista alte investitii. Avem un singur investitor care de zece ani incearca sa demareze aceasta investitie si in continuare i se pun bete in roate, se incearca pe toate caile sa fie stopat. Noi ca oameni ai muncii ne aparam dreptul de a munci, nu vrem altceva”, a mai spus Albu.

Ministrul mediului, Atilla Korodi, a anuntat, in data de 13 septembrie, ca institutia pe care o conduce a oprit procedura de evaluare a proiectului Rosia Montana, intrucat ultimul certificat de urbanism prezentat de investitor, emis la sfarsitul lunii iulie, este suspendat in baza unei prevederi a legii contenciosului administrativ, modificate in august, potrivit careia "in ipoteza emiterii unui nou act administrativ cu acelasi continut ca si al celui suspendat, acesta este suspendat de drept". Certificatul de urbanism reprezinta unul din actele in lipsa carora procedura de evaluare a proiectului Rosia Montana nu poate continua.

Tribunalul Alba, sectia comerciala si de contencios administrativ, are pe rol, in acest moment, o actiune judecatoreasca pentru constatarea suspendarii de drept a procedurii de evaluare a proiectului Rosia Montana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.