Prefecturile a 19 judete au primit o avertizare hidro cod galben, potrivit careia, de luni pana joi, in bazinele Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Arges, Ialomita, Buzau, Ramnicu Sarat, Putna, Trotus, Bistrita Moldova si Suceava, pot fi depasite cotele de atentie, informeaza NewsIn.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, incepand cu data de 22 octombrie, ora 14 si pana in 25 octombrie ora 14, exista risc de producerea de viituri rapide pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele mentionate, aferente judetelor Timis, Caras Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Valcea, Olt, Brasov, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna, Vrancea, Harghita, Bacau, Neamt si Suceava.

Avertizarea hidrologica vine ca urmare a precipitatiilor prognozate pentru perioada urmatoare. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, o atentionare meteo cod galben valabila pentru perioada 22-24 octombrie, cand sunt prognozate precipitatii insemnate cantitativ si intensificari puternice ale vantului in 30 de judete din Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, carora li se adauga municipiul Bucuresti.

Avertizarile hidrologice cod galben indica risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, cu depasiri ale cotelor de atentie, neconducand insa, la pagube semnificative, dar care necesita o vigilenta sporita pentru unele activitati sezoniere sau expuse la inundatii, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.