Imitand-o pe Greta Garbo si alte sketch-uri il arata pe Charlot genial, chiar si fara trucuri.

Filmul a durat 15 minute, dar proiectia lui a fost unul din momentele cheie ale “Zilelor cinema-ului mut” de la Pordenone, in acest octombrie.

“All at Sea” este un inedit film ce-l are ca protagonist pe Charlie Chaplin. Este vorba despre o bucatica de interviu pe care marele “Charlot” l-a acordat in 1933 jurnalistei Alistair Cooke, cea care a devenit una din vocile cele mai pregnante de la BBC, scria “Corriere della Sera” in editia online.

Filmul - Cooke a venit in America cu o bursa de studio la inceputul carierei sale. Sarcina ei era sa intervieveze cateva din celebritatile de la Hollywood. Intre acestea nu a putut lipsi cel cu Chaplin, care s-a imprietenit imediat cu jurnalista, invitand-o intr-o croaziera pe yahtul sau, in apele insulei Catalina. Cooke a luat si camera de 16 mm. Si Chaplin a improvizat cateva sketch-uri, imitand personaje celebre in epoca: Jean Harlow, Janet Gaynor, Greta Garbo si Principele de Wales, furnizand chiar si precise indicatii tehnice jurnalistei. La un moment dat, fara niciun truc, avand doar pamatuful de baie, Chaplin il imita pe Napoleon. Acest lucru este interesant deoarece in acea perioada marele comic avea in plan sa faca un film despre intoarcerea imparatului din exil, de pe Sfanta Elena.

Pelicula regasita - In aceasta filmare Chaplin apare relaxat si spontan. In acei ani avea o relatie cu fascinanta Paulette Goddard. Filmul, cu siguranta, nu este un produs al unui amator; montajul si umorul cadrelor ii confera aproape un ton de comedie. Se credea si credea chiar si Cooke, care folosise doar o mica parte pentru transmisiunea TV, ca filmul s-a pierdut definitiv. In 2004, cand jurnalista a murit, fiica ei Susan a gasit materialul in arhiva departamentului new-yorkez a tatalui ei si a autorizat prima proiectie publica la “Zilele cinema-ului mut”. Potrivit lui David Robinson, director al festivalului, valoarea documentului este nepretuita pentru ca dezvaluie o fateta a lui Chaplin inedita, pe langa faptul ca reprezinta o marturie publica a unei relatii, cea cu Paulette Goddard. Actrita a fost pentru Chaplin una din persoanele cele mai importante din viata lui.

Puteti accesa filmul pe site-ul corriere.it.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.