Potrivit unui raport al Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane (SCTP), peste 1.200 de persoane, majoritate femei, au fost victime ale traficului de carne vie in cursul acestui an, cele mai multe multe fiind exploatate in Italia si Spania, informeaza RealitateaTv
“Am identificat 1.222 de persoane in postura de victime ale traficului, 355 dintre acestia traficate in Italia, 325 traficate in Spania, in Grecia - 101, Cehia - 83, Germania - 52, 209 au fost traficate si exploatate in Romania. Toate persoanele sunt de origine romana. 49,67 la suta au fost exploatate sexual, 39,61 la suta exploatate prin munca, prin obligarea la practicarea cesetoriei 9,57 la suta”, a declarat comisar Adrian Petrescu, seful SCTP. Cele mai multe victime sunt racolate din localitatile sarace din sudul tarii, din Moldova si din Maramures. In Bucuresti si in 17 judete se inregistreaza cel mai inalt grad de risc de trafic de fiinte umane, fiind inregistrate peste 100 de persoane, in noua luni. La polul opus se afla doar patru judete: Mures, Harghita, Covasna si Brasov cu mai putin de 40 de victime identificate. Comisar Adrian Petrescu a mai precizat ca “in ceea ce priveste numarul victimelor. acesta isi pastreaza tendinta de anul trecut de scadere usooara. In ceea ce priveste numarul condamnarilor acesta creste, la 9 luni avem aproape totalul de anul trecut, 187, cumva efectele muncii noastre se vede abia acuma”. De la inceputul anului au fost condamnate definiv pentru trafic de persoane un numar de 131 de inculpati, alte 100 de cazuri sunt pe rolul instantelor si au in vedere 52 de inculpati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.