Social22 Octombrie 200722:22de Seila Dumitrescu

Lectura de un minut

Activistii ecologisti umbla prin hipermarketuri pentru a goli rafturile de alimente pe care le suspecteaza ca ar fi modificate genetic fara ca acest lucru sa fie specificat pe eticheta
Mai multi activisti Greenpeace s-au implicat intr-o actiune de cumparare a mai multor piini, marca Snack Attack de pe rafturile magazinului Carrefour Orhideea si au cerut retragerea produsului de la vinzare pentru ca piinea contine substante modificate genetic. In sprijinul protestului lor, acestia au adus un buletin de analize efectuate in Austria. Oficialii Greenpeace mai sustin ca reteaua Cora a dat curs deja unei cereri similare.

„Nu numai ca piinea produsa de Snack Attack contine soia MG, dar nici macar nu este etichetata corespunzator, deci consumatorilor li se incalca dreptul de a le evita. Acest caz incalca legislatia referitoare la etichetarea produselor MG si ignora faptul ca 67% dintre romani resping categoric mincarea MG din farfuriile lor“, sustine Gabriel Paun, reprezentant Greenpeace. Acesta a adaugat ca deocamdata nu mai exista nici o piine de acest tip pe rafturile magazinului si ca au solicitat o intilnire cu reprezentantii magazinului Carrefour.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la Hollywood.