Soferii ar putea apasa mai tare pedala de acceleratie, dar, in acelasi timp, ar putea fi obligati sa scoata mai multi bani din buzunar in cazul unei opriri neregulamentare, intrucat Parlamentarii vor sa modifice Codul Rutier.

Proiectul a fost aprobat deja de Comisia Juridica si urmeaza sa fie dezbatut in plenul Senatului, informeaza NewsIn.

Dupa lungi negocieri intre parlamentari si reprezentanti ai Politiei, s-a hotarit ca noua limita de viteza sa fie de 60 de kilometri la ora in localitati si 120 pe drumurile nationale.

Daca pana acum doar stationarea neregulamentara era pedepsita, de acum soferii vor fi sanctionati si pentru oprirea intr-un loc nepermis.

Senatorii doresc de asemenea ca accidentele usoare sa fie solutionate de firmele de asigurari si nu de Politia Rutiera. Adoptarea noului cod rutier le-ar aduce o veste buna si soferilor carora li se suspenda permisul, pentru ca nu vor mai fi obligati sa sustina inca o data examenul teoretic.

Toate aceste modificari vor fi puse insa in practica, daca proiectul va fi adoptat de catre Senat si de catre Camera Deputatilor, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.