Muzeul Imigratiei recent deschis la Paris pune paie pe focul disputei referitoare la politica pe care regimul Sarkozy o construieste in jurul acestei probleme.
In conditile in care guvernul Sarkozy intentioneaza sa introduca testarea ADN-ului pentru aspirantii la statutul de imigrant in Franta, deschiderea Centrului National de Istoria Imigratiei la Paris nu poate decit sa para o contradictie. Ca si cind opinia publica nu era destul de inflamata de implicatiile acestui proiect de „eugenìe“ nationala, politia franceza a ordonat in aceste zile expulzarea a 25.000 de imigranti fara acte-n regula pina la sfirsitul anului. In acelasi timp, intr-un cartier estic al Parisului, s-a inaugurat saptamina trecuta acest muzeu dedicat rolului pe care il au si l-au avut imigrantii in formula actuala a culturii franceze, ce-i drept, acesta fiind un proiect initiat de Jacques Chirac.

Din moment de toate aceste neconcordante aveau toate datele sa faca din deschiderea muzeului un teren minat pentru cei care protesteaza fata de introducerea testelor de ADN si a crearii ministerului imigrantilor si identitatii nationale, administratia Centrului a hotarit ca inaugurarea sa fie un eveniment discret.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.