Oamenii din cele 100 de case ridicate de Becali sunt nemultumiti fiindca nu au acte de donatie asa cum le-a promis patronul Stelei

Vadu Rosca, satul vrancean ras de pe suprafata pamantului, in iarna anului 1959, de catre Armata si Securitate pentru ca s-a impotrivit colectivizarii, iar in vara lui 2005 de furia apelor, este locul unde s-a instalat deznadejdea. Oamenii locului s-au aflat ceva vreme in atentia opiniei publice. Acum, uitarea se asterne incet, incet peste sperantele lor.

Cele 188 de case ridicate de catre latifundiarul din Pipera intr-o zona mai inalta, la cativa kilometri de vatra satului inghitita de ape, au dat nastere la un nou cartier al comunei Vulturu - cartierul „George Becali". Au trecut lunile si cele cateva sute de suflete inghesuite in 100 de case efectiv locuite asteapta iarna cu infrigurare si teama. Oamenii de aici sunt cei care, in urma inundatiilor, au ramas fara acoperis deasupra capului. Gestul lui Becali le-a incalzit atunci inima lovita de durere. Apoi, au aparut problemele ce par sa nu mai aiba sfarsit.

„Nu avem un act, nu avem nimic la mana"

„Vine iarna si nu am soba. Sunt singura, sotul mi-a murit din cauza inchisorilor si a batailor primite dupa revolta din `59. Am sase operatii. Cu o pensie de 180 lei pe luna nu ma pot descurca. Multa lume este nemultumita. Cei care au fost pusi de Becali sa se ocupe de impartirea caselor si-au facut parte. Lor si rudelor.

Ceilalti se chinuie sa supravietuiasca ca mine, fara caldura, fara lemne. Nu stiu daca ies din iarna", se tanguie tusa Constantina Sandu, de 78 de ani. Nici Alexandrina Paun nu este mai optimista. La cei 71 de ani ai sai, batrana striga cat o tin puterile ca amaratii din Vadu Rosca nu mai cred in nimeni. „Marian Craciun, consilierul lui Becali din sat, a impartit tot ce s-a adus. Inclusiv casele. I-a dat casa lui maica-sa, la toti verisorii si si-a luat si el, chiar daca nu avea dreptul. Are masina la poarta si se preface ca se zbate pentru noi", spune tusa Alexandrina.

Localnicii il acuza pe Craciun ca a vandut sobele si televizoarele primite. Un alt nemultumit, Alexandru Mihalcea, sustine ca satenii pot fi dati oricand afara din casele neincalzite. „Nu avem un act, nu avem nimic la mana. Nu stiu ce o tot lungesc... Asteapta campania electorala, ca sunt flamanzi dupa voturi", spune mos Sandu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.