Peste doua treimi (68%) din romanii care isi cumpara o locuinta apeleaza la imprumuturi de la banci, proportie peste media din regiunea Europei Centrale si de Est, de 65%, arata un raport al Unicredit Group

68% dintre romanii care isi cumpara locuinte se imprumuta la banci Dintre romanii care isi cumpara locuinte, 68% apeleaza la un imprumut de la banci, 35% folosesc propriile economii, 12% vand locuinte mai vechi iar 7% folosesc mosteniri sau primesc banii de la alte persoane, arata un studiu al bancii Unicredit despre comportamentul financiar al populatiei in Europa de Sud-Est, prezentat in cadrul conferintelor Euromoney de la Dubrovnik, Croatia.

In Bulgaria, 70% dintre persoanele care isi achizitioneaza o locuinta apeleaza la un credit pentru finantare. Cea mai ridicata pondere din regiune a persoanelor care se imprumuta la banci pentru a-si cumpara o casa este in Ungaria, de 77% din total. Cel mai scazut procent, de 57%, este in Bosnia si Hertegovina, potrivit NewsIn.

Unicredit estimeaza un avans accelerat al creditelor ipotecare in Europa de Sud-Est, mai ales deoarece acest tip de produse sunt putin raspandite pe pietele din unele state din regiune, printre care si Romania. "Regiunea are un potential ridicat de crestere pentru segmentul ipotecar si Unicredit estimeaza o crestere anuala de 24% pentru creditele ipotecare in intervalul 2007-2009", a declarat economistul sef al Unicredit Group pentru Europa Centrala si de Est, Debora Revoltella.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.