O selectie atenta poate aduce o economie de pina la 20% la achizitionarea unui apartament
Promotiile si suprafata sint principalele elemente care pot aduce o reducere a pretului unui apartament nou. Acestora li se adauga reducerea pretentiilor in ceea ce priveste zona sau finisajele. Aproape toate ofertele includ un discount pentru cumpararea unui apartament inainte de finalizarea proiectului. Astfel, specialistii spun ca, in functie de dezvoltator si de momentul in care se achizitioneaza locuinta respectiva, acest discount poate ajunge la 20-25%. Si oferta de credite s-a diversificat. „Dezvoltatorii incearca sa ofere cit mai multe facilitati privind modalitatea achizitiei, precum plata unui avans de 25% la antecontract, iar restul de 75% la predare, sau parteneriate cu banci si institutii financiare care ofera termeni cit mai atractivi la obtinerea unui credit ipotecar“, spune Claudia Dascalescu, senior consultant la DTZ Echinox.

Discounturi se ofera si la tirgurile imobiliare. In astfel de ocazii, reducerile ajung, in general, pina la 10%, fiind destul de rare cazurile in care dezvoltatorii ofera mai mult. Aceste tirguri reprezinta insa un bun prilej pentru a obtine gratuitate pentru alte facilitati, cum ar fi locul de parcare si mobila pentru bucatarie. O alta varianta de a obtine un pret mai bun o reprezinta achizitionarea unui apartament de la un dezvoltator persoana fizica. In acest caz nu se va mai plati TVA, iar pretul va fi mai mic cu 19%. Si zona poate aduce costuri mai mici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.