Romanii au cel mai mare apetit pentru locuinte din Europa Centrala si de Est
Aproximativ 11% dintre romani intentioneaza sa isi cumpere o locuinta in urmatorii trei ani, releva un studiu realizat de grupul UniCredit. Prin comparatie, media tarilor din Europa Centrala si de Est este de numai 6%. Ungurii au inclus in planurile imediate achizitionarea unei locuinte in proportie de numai 7%, in timp ce doar 6% dintre bulgari vor sa-si ia casa in trei ani. Aproximativ 9% dintre romani vor o casa in urmatorii zece ani, iar 5% intr-o perioada mai lunga de timp. Peste 6% dintre romani vor sa achizitioneze o locuinta pentru a o inchiria avind si o alta casa, aceasta cota fiind din nou peste media Europei Centrale si de Est (5%). Totusi, majoritatea conationalilor nostri vor doar o locuinta (82%), in timp ce 4% dintre romani au nevoie de o a doua casa. In Romania gasim si cei mai multi proprietari, peste 95% dintre detinatorii de locuinte.

In ceea ce priveste metodele de finantare, 68% dintre respondentii din Romania ai sondajului UniCredit considera ca imprumuturile bancare sint solutia optima, comparativ cu 65% dintre locuitorii celorlalte state din regiune. Potrivit UniCredit, segmentul creditelor pentru locuinte va creste in regiunea centrala si est-europeana cu 24% in perioada 2007-2009. Cererea puternica de locuinte, in contextul unei oferte inca reduse, conduce la cresterea semnificativa a preturilor la proprietati imobiliare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.