Portugheza Vera Mantero, un VIP al dansului international, este unul dintre invitatii speciali ai modulului Dans din cadrul Festivalului National de Teatru, care incepe in 2 noiembrie la Bucuresti.
Modulul Dans din cadrul Festivalului National de Teatru (FNT) se afla anul acesta la cea de-a doua editie, fiind infiintat in 2006 de Marina Constantinescu, directorul artistic al evenimentului. Unul dintre invitatii speciali de anul acesta este Vera Mantero, nume reprezentativ pentru coregrafia portugheza. Ea va oferi publicului de la noi doua solouri - „un Lucru misterios, a spus e.e. cummings“ si „Poate ar trebui sa danseze intii si sa gindeasca apoi“. Primul este conceput ca un omagiu adus dansatoarei de culoare, celebra pentru numerele ei din cabaretele pariziene din anii '20, Josephine Baker, in timp ce al doilea incearca sa propuna rezolvari pentru probleme fundamentale ale dansului: Ce spune dansul? Ce pot sa spun prin dans? Ce spun atunci cind dansez?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.