'4, 3, 2' al lui Cristian Mungiu a fost prezentat ieri la deschiderea “Saptamanii filmului romanesc” la Budapesta organizata de Institutul Cultural Roman din Budapesta si Ministerul Culturii si Educatiei din Ungaria, anunta Mediafax.
In cadrul acestui eveniment, vor rula cele mai bine cotate filme romanesti la cinema Urania din capitala maghiara. Astfel, vor fi prezentate productii mai noi, dar si mai vechi, ca “Padurea Spanzuratilor” al lui Liviu Ciulei si “Rascoala” lui Mircea Muresan. De asemenea, vor fi proiectate “California Dreamin (nesfarsit)” al lui Cristian Nemescu, “Filantropica” de Nae Caramfil, “Occident” in regia lui Mungiu, “Balanta” si “Reconstituirea” regizorului Lucian Pintilie si scurtmetraje de Catalin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu si Cristian Mungiu. Saptamana Filmului Romanesc ii are ca invitati de onoare pe Cristian Mungiu si pe actrita Anna Szeles, care a interpretat-o pe Ilona din “Padurea spanzuratilor”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.