Mai multi locuitori ai Capitalei au decis sa se rebranseze la RADET. Potrivit directorului general al RADET, Virgil Ramba, anul acesta au fost efectuate 621 rebransari si doar 501 de debransari de la reteaua RADET

Oamenii aleg sa se rebranseze deoarece cheltuielile cu caldura sunt cel mult egale cu cele ale persoanelor care dispun de centrala proprie. „ Au fost si cazuri in care oamenii au cumparat apartamente debran- sate de la datornici si au constatat ca isi pot permite rebransarea“, ne-a declarat presedintele Ligii Habitat, Mihai Mereuta. El a condamnat insa faptul ca decizia de majorare a tarifelor RADET a fost luata intr-un moment in care oamenii aveau nevoie urgenta de caldura. Aproximativ 72 la suta din totalul bucurestenilor sunt legati la reteaua de termoficare. Ceilalti folosesc pentru incalzirea locuintei centrale de apartament, centrale de bloc sau chiar sobe.

Potrivit unui comunicat oficial, incepand de astazi, toti cei 1,4 milioane de bucuresteni abonati vor avea caldura in locuinte, deoarece 17 octombrie este termenul de finalizare pentru toate lucrarile de reparatii la instalatii, derulate in acest an de RADET. Virgil
Ramba a adaugat ca, anul acesta, valoarea totala a lucrarilor de reparatii a fost de 20 de milioane de lei si ca acestea s-au desfasurat concomitent in tot Bucurestiul, si nu ca in anii trecuti, succesiv, pe zone.

Caloriferele bucurestenilor au ramas reci

Reprezentantii regiei bucurestene de termoficare au promis, inca de la sfarsitul saptamanii, ca incepand cu sambata seara va fi reluata furnizarea de caldura. Ei au anuntat, duminica, ca apartamentele bucurestenilor au primit caldura la termenul stabilit in proportie de 90 la suta. „La aproximativ 10 la suta dintre locuinte reluarea furnizarii de agent termic nu s-a facut fie pentru ca asociatiile de proprietari au decis sa o amane, fie pentru ca se fac inca lucrari de reparatii“, ne-a declarat Virgil Ramba. El a adaugat ca o parte dintre abonatii de la blocuri au cerut amanarea cu o luna a distributiei de caldura pentru a economisi bani. Cu toate acestea, locuitori din mai multe zone ale Capitalei, care solicitasera furnizarea de caldura, au tremurat de frig si dupa ce regia a reluat distributia agentului termic. Oamenii s-au plans ca in cartierele in care locuiesc, precum Pajura, Drumul Taberei, Dristor, Titan si Berceni, nu au avut deloc caldura in ultimele zile sau ca furnizarea acesteia a fost intrerupta dupa doar o seara. Temperaturile scazute din ultimele zile, de trei-cinci grade Celsius, i-au facut pe cei mai multi bucuresteni sa tremure in apartamente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.