Educatia romaneasca va arata ca un vast santier de constructii, in anul viitor, dat fiind ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului are alocat un buget-record de 20,84 miliarde de lei.

Mii de scoli si gradinite vor fi reabilitate, in timp ce alte cateva sute vor fi construite.
Pentru mediul rural, aproximativ 3.000 de unitati scolare vor fi dotate cu grupuri sanitare de zeci de mii de euro bucata! Numai ca profesorii nu se vor putea bucura si de o „reabilitare" a veniturilor, dat fiind ca salarizarea lor nu va diferi de cea de la sfarsitul lui 2007.

Alti 18.000 de scolari vor face naveta in microbuze ultramoderne, ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, precizand, ieri, la prezentarea bugetului Educatiei, ca in acest scop sunt alocate 150 milioane de lei. Cu acesti bani vor fi achizitionate 1.000 de microbuze scolare.

Deja 800 au fost achizitionate, pe bugetul anului in curs, ele costand aproximativ 85 milioane de lei. Inca 450 milioane de lei vor pleca spre gradinite, in timp ce continuarea procesului de informatizare va costa si el peste 177 milioane, beneficiari fiind aproape un milion de elevi.

Ministrul educatiei a mai precizat ca exista fonduri pentru crearea a peste 200 de scoli-pilot de arte si meserii, din care 96 au luat deja nastere in acest an, in timp ce in 2008 vor aparea alte 138. Suma totala este de 600 milioane de lei, din care 450 sunt prinse in bugetul anului viitor.