Un documentar despre viata lui Bela Lugosi, care l-a facut celebru la Hollywood pe „contele din Carpati", va fi prezentat, astazi, la Institutul Cultural Roman

A fost lider al miscarii comuniste din Ungaria, in 1918. S-a refugiat in SUA, cu FBI-ul pe urmele sale. Viata tumultuoasa a actorului nascut in Romania Bela Lugosi, celebru pentru rolul lui Dracula in anul 1931, a fost transpusa intr-un documentar, realizat de Florin Iepan.

Povestea "Vampi­rului­ ca­zut"­ va fi spusa, in avanpre­miera, astazi, la ora 19.00, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti.

Dupa succesul de acum doi ani, cu documentarul "Unicul, adevaratul Tarzan", dedicat actorului de origine romana Johnny Weissmuller, regizorului Florin Iepan nu i-a fost greu sa gaseasca sprijin pentru noul sau proiect. Filmul "Bela Lugosi - Vampirul cazut" prezinta documente inedite despre viata actorului nascut in 1882, la Lugoj.

Industria Dracula

Filmul in care a jucat Bela Lugosi a declansat o avalansa de simpatie in randul fanilor productiilor horror, iar industria cinematografiei a speculat momentul, punand in vanzare produse inspirate de figura legendara. Potrivit site-ului imdb.com, productia din 1931 a avut incasari-record, de 700.000 de dolari in SUA si 1.200.000 de dolari dupa lansarea in intreaga lume.

Pe parcursul a peste sapte decenii, zeci de pelicule au reinterpretat povestea, iar parcurile de distractii din Occident au recreat pentru amatorii de senzatii tari regatul lui Dracula. Cea mai rasunatoare ecranizare a povestii lui Dracula ii apartine regizorului Francis Ford Coppola, in filmul sau jucand actori precum Gary Oldman, Keanu Reeves, Wynona Ryder si Anthony Hopkins.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.