Oamenii de stiinta au descoperit o molecula gazoasa, necunoscuta pana acum, in atmosfera planetelor Marte si Venus, ceea ce arata posibila existenta a vietii pe aceste planete
E greu sa ne imaginam ca vreun organism traieste pe suprafata planetei Venus. In atmosfera planetei, insa, ar putea fi altceva. Norii desi care inconjoara planeta ar putea adaposti viata. Molecula modificata de dioxid de carbon a fost observata pentru prima oara in atmosfera Planetei Venus in luna aprilie in 2006, cand o expeditie a Agentiei Spatiale Europene a ajuns pe planeta si a masurat compozitia atmosferei. Cu ajutorul unui Spectrometru cu Infrarosii, specialistii au urmarit apusul de soare, de pe partea intunecata a planetei si au masurat razele de lumina, absorbite de catre atmosfera planetei. Deoarece gazele absorb o cantitate diferita de lumina, specialistii au putut sa determine compozitia atmosferei planetei Venus. In timpul acestor cercetari au gasit si o molecula pe care nu au putut sa o identifice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.