Social15 Octombrie 200723:35de Monica Andronescu

Lectura de un minut

Sambata s-a incheiat la Bucuresti cea de-a treia editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1000, 1.000.000 de povesti", juriul premiind in cadrul unei festivitati speciale cele mai bune spectacole care i-au incantat in aceasta toamna pe cei mai mici dintre spectatori.

Din Romania, au fost prezente in festival spectacole ale Teatrului "Ion Creanga", ale Teatrului Ciufulici din Ploiesti, Teatrului Arcadia din Oradea, Figura Studio din Gheorghieni si ale Teatrului Luceafarul din Iasi. Iar trupele straine invitate au fost din Italia, Franta, Belgia, Rusia, Coreea de Sud, Irlanda, India si Germania. In cadrul manifestarii au avut loc, de asemenea, workshop-uri pentru copii, colocvii si spectacole-lectura cu piesele castigatoare ale concursului de dramaturgie organizat de Teatrul Ion Creanga in prima parte a acestui an.

Spectacolul "Kashtanka" al Ekaterinburg Theatre For Young Spectators (Ekaterinburg, Rusia) a fost desemnat cel mai bun spectacol de juriul Festivalului International de Teatru Pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povesti", format din criticii de teatru Alice Georgescu, Etoundi Zeyang, Graziano Melano, Trish Forde. Fondat in 1930, teatrul din Ekaterinburg este unul dintre cele mai vechi si mai faimoase din Rusia destinate copiilor si tinerilor. Este un teatru de repertoriu, cu productii pentru copii si adulti (povesti, povestiri moderne, musical-uri); cauta in permanenta forme noi de comunicare cu publicul caruia i se adreseaza.

Premiul pentru regie a fost atribuit regizorului francez Noelle Dehousseal pentru spectacolul "Loupiotes" al trupei Balabik. Loupiotes, un spectacol conceput pentru 0-5 ani, propune un joc plin de amuzament despre culoarea neagra. Desfasurat intr-un mic ring de circ marcat de o pista luminoasa, spectacolul prezinta o succesiune de numere de "jonglerie fluorescenta, dresaj de rulota, coregrafie ecvestra pentru un pegas luminos, jocul cu chibribituri interzise".

Actrita Kim So Ree de la Drama Theatre for the Young din Coreea de Sud a primit premiul pentru interpretare din piesa "Gamoonjang", iar Anca Paslaru - premiul pentru costumele din spectacolul "Tigrisorul caruia ii placeau clatitele" (foto) al Teatrului "Ion Creanga".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.