Unul dintre proiectele culturale preferate ale ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, se deschide luni si se numara printre cele mai importante evenimente lirice ale Programului Sibiu 2007-Capitala Culturala Europeana. Gala de Opera, care se va desfasura intre 15 si 21 octombrie, aduce patru spectacole inedite, in care sibienii vor putea face cunostinta cu cele mai bune orchestre ale Europei si cu cei mai buni solisti romani si straini.

Mult mediatizatul eveniment beneficiaza de sustinere financiara integrala din partea Ministerului Culturii si Cultelor. „Este o premiera extraordinara pentru Sibiu, un proiect unic, rar, pe care Ministerul Culturii il pregateste de mai bine de un an“, a declarat ministrul Adrian Iorgulescu.

Gala de Opera a fost gindita ca un maraton liric care, in doar sapte zile, va prezenta patru spectacole si va reuni nume importante ale operei si operetei europene. Cea mai importanta prezenta este cea a Orchestrei de Stat din Viena, care va urca pe scena in ultima seara, cea de duminica, 21 octombrie, si va interpreta „Nunta lui Figaro“ la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu.

„Sint convins ca prezenta la Sibiu a Operei de Stat din Viena contribuie la plasarea Romaniei pe traseul cultural european“, a mai spus Adrian Iorgulescu. La fel de incintati de participare s-au declarat si invitatii. „Imi place sa cred ca evenimentul muzical al Operei de Stat din Viena in Capitala Culturala reprezinta continuarea, in modernitate, a relatiilor dintre Sibiu si Viena, care au marcat atit de profund si pozitiv, dupa cum vedem astazi, dezvoltarea orasului transilvanean“, a declarat Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena.