Il puteti vedea la Teatrul Mic, astazi si maine, incepand cu ora 19.00, in "Colonia ingerilor" de stefan Caraman.

Pe site-ul Teatrului Mic, acolo unde activeaza de ani buni, Mitica Popescu este caracterizat ca un "actor de mare farmec personal, sarcasmul pigmentandu-i cu stralucire creatiile complexe, deopotriva dramatice, comice si muzicale, care, alaturi de aparitiile in emisiunile de divertisment, ii intretin marea popularitate de vedeta nationala".

Mitica Popescu este o vedeta nationala, desi niciodata, in nicio imprejurare, nu s-a comportat ca atare. A trait toata viata sub semnul unei modestii care a caracterizat o intreaga generatie de actori de aur ai Romaniei. il intalneai pe strada, mergand pe jos spre teatru, cu aerul unui om care nu are ceva esential de facut in seara respectiva. Daca nu-l cunosteai, n-aveai cum sa banuiesti ca acest barbat, care trecea adesea ganditor si deloc grabit pe Calea Victoriei, va fi, peste numai cateva ore, la final de spectacol pe scena Teatrului Mic, aclamat minute in sir...

53 de ani de cariera

Pentru romani, Mitica Popescu este o vedeta, dar, daca-i urmaresti traseul profesional, realizezi ca, de fapt, el este un actor plin de har, care si-a iubit mult profesia si a pus suflet in fiecare spectacol, in fiecare seara, ani in sir, din 1954, anul debutului sau, si pana astazi...

Isi aminteste si acum cu nostalgie de anii tineretii petrecuti la Teatrul din Piatra Neamt si pastreaza vie in minte fericirea succesului la publicul unui oras de provincie. intr-o epoca a "starurilor" care isi inventeaza biografii rasunatoare, Mitica Popescu vorbeste cu mandrie despre copilaria si tineretea lui traite in cartierul "Aparatorii Patriei", acolo unde n-au locuit fiinte de vita, vezi Doamne, nobila, dar unde bunul-simt era la mare pret pentru toata lumea.

Si-a iubit enorm parintii si de cate ori are ocazia povesteste cu mare drag despre tatal lui, care nu iesea fara cravata si palarie nici pana la coltul strazii, si despre mama sa, mare iubitoare a artei, dar mai ales a operetei. Pustiul Mitica (Dumitru) o insotea adesea la spectacole, dar evident niciodata nu s-a gandit ca, intr-o zi, va fi el insusi in luminile rampei.

Are aceiasi prieteni de-o viata

In rest, Mitica Popescu este acelasi dintotdeauna... Traieste discret, circula cu metroul, isi aminteste adesea de cei pe care i-a iubit (printre care Anda Calugareanu, cea careia i-a botezat si fiica), are nostalgia tineretii cand actorii de la Piatra Neamt erau burlaci si traiau ca o mare familie, iubeste cabaretul si diverstimentul, in general (a avut multe emisiuni de acest gen la TVR, una dintre ele alaturi de Bianca Brad), declara ca iubeste deopotriva teatrul si filmul!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.