Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat in luna septembrie de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, pe un esantion de 1.154 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de incredere de 95%.

Intrebati care sunt domeniile in care Guvernul a luat cele mai multe masuri in acord cu asteptarile lor, respondentii indica in principal relatiile internationale ale Romaniei (28%) si pensiile (27%), iar cele mai putine raspunsuri se refera la justitie (6%), reducerea impozitelor (7%), promovarea culturii nationale (7%) si protectia sociala (8%).

In ceea ce priveste principalele trei probleme pe care actualul Guvern ar trebui sa le rezolve pana la fine
le mandatului legal, din 2008, cele mai multe raspunsuri sunt legate de majorarea veniturilor - pensii, salarii (48%), lipsa locurilor de munca si somajul (25%), sanatatea (19%). Agricultura (22%), sanatatea (21%) si invatamantul (15%) sunt principalele domenii indicate de respondenti in care Guvernul ar trebui sa isi intareasca controlul, „pentru a vedea cum merg lucrurile“.