Sperante spulberate. Bucurestenii s-au dus cu inima deschisa la Targul de case si proprietati Real Bucharest, ajuns in acest an la a treia editie, dar au plecat cu buza umflata. Vizitatorii care s-au plimbat printre standuri s-au declarat foarte dezamagiti de preturile piperate afisate de investitori.
“Cine are 100.000 de euro sa-si ia un apartament de 2 camere? Nici credit nu iei, dar sa mai dai si banii jos!”, se plangea ieri, la targul de case Real Bucharest, Ionut Costache, un tanar de 33 de ani. Proaspat casatorit, Ionut si-ar dori si el un apartament cat de mic, ca sa nu mai plateasca chirie. Am un salariu bunicel, zic eu, si impreuna cu cel al sotiei am putea suporta un credit de vreo 400 de euro pe luna, dar tot nu ne lipim de nimic”.
Intr-adevar, la o privire scurta, casele si apartamentele noi sunt departe de buzunarele oamenilor obisnuiti. Cei mai multi investitori vin cu oferte in cartiere rezidentiale de blocuri. Un apartament cu doua camere cu o suprafata de 80-85 mp in complexul rezidential Pallady Towers, care se construieste in zona de est a Bucurestiului, pe bd. Theodor Pallady, costa 127.000 euro, cu TVA.
Cei care doresc un loc de parcare trebuie sa mai scoata din buzunar 6.000 de euro, iar daca vreti sa va protejati masina si sa aveti un loc de parcare subteran, suma se dubleaza. 12.000 de euro plus TVA costa un loc in parcarea subterana a complexului rezidential.
Beneficiarii acestui ansamblu de locuinte vor avea acces la metrou si la o linie de tramvai care face legatura cu centrul orasului. In apropiere se gasesc Policlinica Titan, Hipermarketul Auchan si Titan Mall.
Investitorii spun ca preturile sunt ridicate din cauza cresterii constante a preturilor terenurilor, dar si a materialelor de constructie. Acestia explica faptul ca, pentru contractare, cumparatorul trebuie sa achite 25% din valoarea proprietatii. Real Bucharest este deschis la Sala Palatului pana duminica, 14 octombrie, intre orele 10.00-18.00.
O casa la Balotesti costa 235.000 Euro
O casa unifamiliala la Balotesti de 220 mp, cu un teren de 500 mp “sare” de 800.000 lei (235.000 de euro) si este gata in functie de disponibilitatea financiara a cumparatorului.
Perioada maxima de lichidare a constructiei este un an, dar casa poate sa fie gata si in trei luni. Pentru a rezerva un lot in zona, clientul poate achita initial 50.000 lei, iar pentru demarararea constructiei 200.000 lei.
Un alt ansamblu care a atras atentia e New Home Residence, situat in zona Mall Vitan, compus din 38 de apartamente de 1, 2, 3 si 4 camere, cu suprafete cuprinse intre 45 si 137 mp. Suprafata pentru un apartament cu doua camere e 62-86 mp, iar preturile ajung la 88.500-130.000 euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.