Conform unui studiu al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate, se poate observa ca 99,3% din respondenti au auzit ca infectia cu transmitere sexuala care are cea mai mare notorietate este infectia cu HIV/SIDA. Pe locul doi se afla sifilisul, de care au auzit 97,6% din cei intervievati, urmat de gonoree (56,7%) si de herpes genital (59,4%).
Subiectii din mediul rural s-au remarcat cu un grad mai scazut de cunoastere a acestor infectii. Astfel, doar 51% au auzit despre existenta herpesului genital (comparativ cu 65,8% in mediul urban). Un procent de 76,8% din femei si 90,5% din barbati au folosit macar o data prezervativul ca mijloc de protectie impotriva acestor infectii. Numai 53% din femei si circa 60% din barbati au folosit acest mijloc de protectie la primul contact sexual.
Ministerul Sanatatii, prin Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei si Malariei, a lansat ieri campania nationala de promovare a utilizarii prezervativului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.