In cadrul conferintei de presa “Promovarea tinerelor talen­te”, “Fundatia pentru dezvoltarea Romaniei”, in par­teneriat cu “Asociatia cultura­la Daria'S”, am facut cu­nostinta cu tanarul compozitor si pianist de muzica clasica Matei Bucur Mihaescu.

De regula, un pusti de 12 ani ar bate mingea pe maidan sau s-ar initia in spartul parbrizelor. Nu este cazul lui Matei Bucur Mihaescu. si iata ca Romania, de multe ori luata peste picior de Occident, mai are din cand in cand si motive de mandrie. La 30 ianuarie 1756 se nastea W.A. Mozart. Dupa un sfert de mileniu, adica la 30 ianuarie 1995, se naste un alt copil care va uimi lumea cu precocitatea sa muzicala. in Romania, de asta-data, nu in Austria. Tanarul detine un bogat palmares de premii internationale, recitaluri, cursuri de perfectionare cu ilustri profesori, premii de excelenta, burse si deja zece compozitii omologate la sectia de muzica simfonica a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.