Legislatia europeana ii obliga pe patroni sa-si mute afacerile la periferia Capitalei, printre primii care au anuntat aceasta miscare fiind edilul-sef Videanu

Vecinatatea Capitalei a fost pana in prezent tinta preferata a investitorilor din domeniul rezidential. Odata cu Directiva CE 96/61 privind calitatea mediului, care obliga ca activitatea industriala sa fie mutata din centrul oraselor la periferie, a inmultit insa numarul fabricilor si al depozitelor ridicate pe terenurile de la marginea Bucurestiului.

Zona preferata a relocarii fabricilor din Bucuresti este, in opinia specialistilor imobiliari, Chitila-Buftea. Motivul consta atat in pretul destul de mic fata de alte zone, cum ar fi DN1, precum si in faptul ca aici inca mai sunt terenuri mari, numai bune pentru activitate industriala.

"Zona Tartasesti-Sabareni va fi in urmatorii doi ani una de dezvoltare destul de mare, pentru ca, momentan, pretul metrului patrat de teren este de 25-70 de euro si creste pentru terenurile la strada si cu utilitati, unde depaseste 100 de euro", explica analistul imobiliar Calin Clinciu. El adauga ca, desi aici terenul este mai scump decat in sudul Capitalei, avantajul vine din caile de acces neaglomerate.

Termene neclare

Autoritatile nu spun insa daca exista un termen pentru relocarea industriei in baza CE 96/61. "Chiar daca se vehiculeaza un termen cum ar fi 2013, noi nu am primit nicio astfel de directiva de la Ministerul Mediului, in baza careia sa luam o decizie in acest sens.

Oricum, este normal sa grabim relocarea industriei in afara Capitalei, pentru ca este vorba atat despre poluare, cat si despre distrugerea drumurilor cauzata de masinile de mare tonaj", precizeaza viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu.

„Aici incepe afacerea ta!"

Multi proprietari au prins de veste si au postat cate o pancarta pe care scrie "De vanzare" sau "Aici incepe afacerea ta!". Totusi, putini stiu ca primarul general Adriean Videanu planuieste ca peste un an sa-si mute fabrica Titan Mar din Capitala in apropiere de Chitila.

"Am auzit ca-si aduce fabrica aici unul cu marmura si cica e primar, dar nu stiu cine este!", a spus Maria, localnica din Chitila, care vindea ciuperci pe marginea drumului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.