Cinci scafandri ai Ministerului Internelor si Reformei in Administratie (MIRA) impreuna cu alti sase scafandri IGPR, ajutati de pe mal de 20 de politisti condusi de fostul sef al IJP Arges, comisar-sef Marian Orjanu si de procurorul criminalist Marius Iacob (foto), sef Sectie Urmariri Penale si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorul Iacob a declarat jurnalistilor prezenti la Vidraru ca are indicii potrivit carora Elodia Ghinescu a fost transata si apoi aruncata in apa.
Cioaca a refuzat din nou testul cu poligraful
Potrivit procurorului Iacob, „politistul Cristian Cioaca si-a ucis accidental sotia, iar cand a realizat ca femeia era decedata, s-a gandit ca musai trebuie sa scape de cadavru. Atunci a transat-o si a pus-o intr-o valiza care lipseste din apartamentul celor doi.
Pe langa valiza, din apartament mai lipsesc un cutit si mai multe prosoape. Cu acestea e de presupus ca au fost sterse urmele. Valiza cu trupul transat al avocatei a fost apoi aruncata in apele adanci ale unui lac de acumulare". In legatura cu dovezile gasite in rapa de la Rasnov, procurorul Iacob crede ca „lucrurile apartin politistului Cioaca.
Acesta a adunat din casa tot ce era stropit cu sange, cu gandul de a scapa de obiectele care il puteau da de gol.