Bancherul, nevroticul, perversul si criminalul cibernetic sint doar o parte dintre tipurile de candidati care gafeaza in CV-uri

Agentia americana de recrutare Just IT a realizat un studiu de sase saptamini pentru a ajuta candidatii sa-si imbunatateasca stilul de redactare a CV-ului. Specialistul in resurse umane Sunil Duggal spune ca aproape o treime dintre absolventii aflati in cautarea unui serviciu sint respinsi pentru limbajul neingrijit.

„Greselile ortografice si punctatia neglijenta din CV-uri si scrisorile de recomandare vorbesc despre lipsa aptitudinilor de comunicare, dar si despre neatentia la detaliu a candidatilor“, spune Duggal, citat de site-ul onrec.com.

Just IT a realizat o lista a greselilor fatale in redactarea CV-ului, gasind etichetele potrivite pentru autorii gafelor. „Nevroticul“ este cel care trimite prin e-mail CV-ul ce nu poate fi accesat, pentru ca documentul este parolat. Un alt candidat, „evanghelistul“, isi incheie scrisoarea de motivatie cu sloganul „Jesus loves you“, in timp ce o alta persoana marturiseste ca ambitia vietii sale este sa devina hacker, de unde si porecla de „criminalul cibernetic“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.