Acest festival isi propune sa promoveze tinerii artisti si sa cultive interesul publicului pentru astfel de manifestari artistice, motiv pentru care, accesul la acest eveniment va fi gratuit.

Festivalul international de film Kinofest se va desfasura anual in Bucuresti, si va aduce impreuna programatori, graphic designeri, producatori de film si muzicieni din intreaga lume.

Festivalul va prezenta ultimele tendinte in tehnologia audio-vizualului, intr-o competitie care are trei sectiuni: animatie, fictiune si microfilme. In concurs se afla 150 de filme care apartin unor creatori din 33 de tari.

Fiecare sectiune are cate un juriu format din profesionisti (animatori, regizori, critici de film, graficieni, editori, fotografi). Acestia vor desemna filmul castigator la fiecare categorie, treaba foarte grea avand in vedere ca majoritate filmelor din concurs au selectii si nominalizari la festivaluri internationale, iar peste 30 sunt premiate. Datorita acestei selectii Kinofest poate fi considerat o gala a festivalurilor, scrie site-ul www.efoto.ro.