Primul festival de film digital din Romania, se va desfasura in perioada 13-14 octombrie, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti, anunta site-ul oficial al festivalului.

Acest festival isi propune sa promoveze tinerii artisti si sa cultive interesul publicului pentru astfel de manifestari artistice, motiv pentru care, accesul la acest eveniment va fi gratuit.

Festivalul international de film Kinofest se va desfasura anual in Bucuresti, si va aduce impreuna programatori, graphic designeri, producatori de film si muzicieni din intreaga lume.

Festivalul va prezenta ultimele tendinte in tehnologia audio-vizualului, intr-o competitie care are trei sectiuni: animatie, fictiune si microfilme. In concurs se afla 150 de filme care apartin unor creatori din 33 de tari.

Fiecare sectiune are cate un juriu format din profesionisti (animatori, regizori, critici de film, graficieni, editori, fotografi). Acestia vor desemna filmul castigator la fiecare categorie, treaba foarte grea avand in vedere ca majoritate filmelor din concurs au selectii si nominalizari la festivaluri internationale, iar peste 30 sunt premiate. Datorita acestei selectii Kinofest poate fi considerat o gala a festivalurilor, scrie site-ul www.efoto.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.