Ministerul Educatiei a interzis colectarea fondului clasei sau fondului scolii, iar directorii si dirigintii care continua sa stranga aceste fonduri vor suporta consecintele. a declarat, astazi, ministrul Cristian Adomnitei.

"Am interzis colectarea de astfel de fonduri inca inainte de examenele din vara", a declarat Adomnitei. Demnitarul a subliniat insa ca nu se poate "transforma in politist" sa poata sa verifice la toate scolile daca se colecteaza sau nu fonduri de la elevi. Adomnitei a atras atentia ca directorii sau dirigintii care continua sa oblige parintii sa plateasca aceste fonduri "vor suporta consecintele", fara insa a preciza care sunt acestea.

Problema ilegalitatii fondurilor pe care le platesc parintii a fost semnalata inca de la inceputul lui 2007, pe timpul mandatului fostului ministru al educatiei, Mihail Hardau, comenteaza NewsIn.

Presedintele Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, Olguta Vasilescu declara ca a primit reclamatii de la parinti, care se plangeau ca trebuie sa dea 50 de lei pentru catalog si pentru coperta catalogului, trebuie sa plateasca diploma de bacalaureat si chiar si diversele adeverinte necesare elevilor, care costa 5 lei. Fondurile stranse la clasa variaza intre 40 si 200 lei. Deputatul PRM declara, la inceputul anului, ca a primit o plangere de la un parinte, care nu a putut plati 60 de lei pentru fondul clasei, iar copilul a fost scos in fata colegilor lui si facut de rusine din acest motiv. Salariul respectivului parinte era de 600 lei, a spus Olguta Vasilescu.

Ministrul educatiei a interzis, inca din vara, colectarea fondurilor de proctocol pentru examenele nationale, dar si colectarea fondului clasei sau al scolii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.