O competitie internationala, menita sa descopere tara cu angajatii cei mai pregatiti sa raspunda solicitarilor societatii informationale, releva ca Romania ocupa locul patru, fiind imediat plasata dupa SUA, India si Rusia, intre tarile care dispun de cei mai multi specialisti in domeniu.

Dupa tara noastra, Bulgaria si Letonia urmeaza intr-un clasament similar la nivel european, devansand puteri economice precum Marea Britanie, Germania si Franta. in ceea ce priveste numarul de specialisti in tehnologia informatiilor raportat la numarul total al populatiei, Romania se afla pe locul 10 in plan mondial, depasind SUA si Canada, fiind insa plasata dupa state mici (Anguila, Samoa, San Marino, Armenia etc.), in care forta de munca antrenata in acest domeniu ocupa o pondere mai mare in ansamblul populatiei. Tari considerate a avea multi specialisti in domeniu (Singapore, Israel, Suedia) au coborat in clasament fata de anul trecut, in timp ce, din pricina efectuarii testelor in engleza, China lipseste din primele 50 de state din top.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.