Sexul la birou nu costa, te scapa de stres si te face mai productiv, sint de parere specialistii, iar sefii de personal de la majoritatea firmelor din Italia il privesc cu indulgenta. Circulatia hormonilor printre birouri duce la partide incendiare de sex in pauza de masa sau seara, dupa program, releva saptaminalul italian “Panorama”.

Expertii afirma ca 70% dintre italieni au avut cel putin o data in viata relatii cu un coleg de serviciu si ca un sfert dintre flirturi s-au transformat in casatorii sau logodne. Desi studiul este realizat in Italia, rezultatele sale sint valabile oriunde in lume, cu mici variatii de procente, afirma autorii articolului. Chiar si cel mai bogat om din lume, Bill Gates, a cazut prada acestui fenomen, el casatorindu-se cu Melinda French, o angajata de la Microsoft.

Creativitate si economii

Paola Madrisotti, fosta directoare de personal la General Electric, sustine ca "daca intre indragostiti lucrurile merg bine, cei doi vor fi mai creativi, mai productivi si vor fi interesati sa stea mai mult la serviciu". "Amorul la birou te impinge sa muncesti mai mult, sa faci o impresie buna celui care iti place", este de parere si Maria Tronca, editorul cartii "Working hard, storie di sesso in orario di lavoro" (Muncind din greu - idile in timpul programului). Din punctul de vedere al angajatorului, idilele la serviciu aduc si alte avantaje, mai marunte, cum ar fi faptul ca cei doi folosesc aceeasi masina, economisind in acest fel benzina, si ca scade traficul si timpul pierdut pe site-uri porno.

Don Juan de birou

Sexologul Alessandra Graziottin afirma ca persoanele care intra in astfel de relatii la locul de munca sint "barbati si femei care nu isi risca casnicia, care nu se implica complet in relatia cu colegul de serviciu si o considera doar un joc erotic care ii face sa se simta mai bine, atit fizic, cit si psihic".

Antonello (38 de ani) traieste o idila paralela cu o colega de serviciu. "Sotia mea este adorabila, nu as lasa-o pentru nimic pe lumea asta. In schimb Sara este foarte vesela, imi face placere sa discut cu ea si chiar intelege despre ce vorbesc", explica el.
In unele cazuri nici macar nu este nevoie sa existe o relatie sexuala, ci doar tensiunea hormonala.

"Trebuie sa fiu mereu un pic indragostita de seful meu", zice Marisa (35 de ani) din Napoli. "Cele mai excitante momente traite cu partenerul meu au fost mereu cele de la finalul unui caz cistigat. Si asta pentru ca lucram impreuna", explica avocata Annamaria Bernardini.
"Ajungi sa faci dragoste ziua, la birou, in masina sau in orice coltisor. Sint intilniri rapide si foarte intense. Apoi mai sint mesajele scrise, e-mail-urile, saruturi furate pe ascuns, pipaitul din lift si masina... Seara te intorci acasa si abia astepti sa o iei de la capat a doua zi dimineata", confirma Willi Pasini, din proprie experienta desigur.

Amor cu contract

Daca angajatorii italieni sint dispusi sa inchida ochii in privinta idilelor de birou, in Statele Unite companiile au inventat asa-numitele "love-contracts", in care cuplul declara ca relatia este consensuala. Initiativa este menita a-i pune la adapost pe patroni in fata unor eventuale procese de hartuire sexuala, in care daunele solicitate de presupusa victima pot ajunge la sume fabuloase. Firme mari, precum IBM si Xerox au interzis totusi relatiile intre angajatii aflati pe aceeasi linie verticala in schema ierarhica, adica seful nu se poate culca cu subordonata directa, iar alte firme din Sillicon Valley au motivat "conflicte de interese in atributii si responsabilitati". In aceasta capcana a picat de curind Harry Stonecipher (68 de ani), administrator la Boeing, care a fost dat afara dupa ce s-a indragostit nebuneste de Debra Peabody (43 de ani), vicepresedinte la aceeasi firma.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.