La sfarsitul lunii octombrie Centrul National al Dansului prezinta Explore Dance, un festival international adresat tinerilor coregrafi, organizat de Art Link in colaborare cu CNDB. in noiembrie, in cadrul Festivalului National de Teatru, exista un modul de dans pentru care CND a facut cateva propuneri; dintre ele, cea mai semnificativa este portugheza Vera Mantero cu doua solo-uri „one mysterious thing said e.e.cummings” si “Perhaps she could dance first and think afterwards”.

Nu e usor de vorbit despre Vera. Mihai Mihalcea, directorul CND a numit-o “creatura”, “putin om si putin altceva”, un “animalut cu minte brici” care manipuleaza perfect “pushing all the right buttons”, pe toate palierele, estetic, senzorial, afectiv, reflexiv. „Pentru mine in piesa “perhaps...”, Vera e un fel de Charlot”, spune acelasi Mihalcea, iar “one mysterious thing...” e “cel mai cutremurator lucru pe care l-am vazut”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.